Bjørøya introduserer sin nyeste fôrflåte: Møt Tor Sidney!

Fôrflåten Nova Concrete 500t LQ med innovativ fôringsteknologi.

Bjørøya er stolte over å dele ankomsten av vår helt nye fôrflåte. Flåten har fått navnet Tor Sidney, og er oppkalt etter en person som har hatt stor betydning for selskapet. Denne imponerende flåten av typen Nova Concrete 500t LQ tar havbruksnæringen til nye høyder med sitt innovative utstyr og bærekraftige løsninger for vannfôring.

Spesifikasjoner og funksjonalitet:

Lagringskapasitet: Denne betongflåten har en lagringskapasitet på 500 tonn fôr.

Mål: Med dimensjonene 30 x 18 meter gir den god plass.

Fôringsanlegg: Flåten er utstyrt med et avansert vannfôringsanlegg med 10 direktelinjer. Dette muliggjør presis og bærekraftig fôring av fisken. Vannbåren fôringsteknologi har et vesentlig redusert energibehov og er helt stillegående.

Ensilasjelagring: Med 2 x 30 m³ ensilasjelagring kan flåten effektivt lagre store mengder ensilasje. Forflåten er også utstyrt med Scale AQ sin grovkvern i tillegg til kvernpumper som sikrer god kvalitet på ensilasjen som i sin tur kan foredles videre.

Generator og hybriddrift: Tor Sidney er utstyrt med generator og hybriddrift, noe som bidrar til økt energieffektivitet og reduserer miljøpåvirkningen, da denne flåten vil ligge på en lokalitet som ikke er tilgjengelig for landstrøm.

Lang levetid: Tor Sidney er konstruert for å vare lenge. Med riktig vedlikehold og ingen skader kan betongflåten forventes å ha en beregnet levetid på hele 50 år.

Bygd for våre ansatte

Fôrflåten har funnet sin plass på vår lokalitet Djuptaren, og ble mandag døpt med Tor Sidney som gudfar. Bjørøya ønsker å være en pioner i bruken av ny teknologi for å forbedre næringen. Vi ønsker å være en aktør som stadig forbedrer næringen og finner gode, varige og bærekraftige løsninger på utfordringer. Dette er en del av vår langsiktige strategi.

I tillegg til å være et teknologisk fremskritt innnen akvakultur, er Tor Sidney spesielt utformet med våre dedikerte ansatte i tankene. Driftsteknikerne på anlegget skal bo på flåten, og det var derfor viktig å utforme flåten slik at de trives godt, både i arbeidstiden, men også etter arbeid. Flåten er konstruert slik at man enkelt kan skille mellom fritidsarealer og boarealer. Flåtens 2. etg. har vi dedikert til et romslig område utelukkende ment for de ansattes fritid, mens dekksnivået er nøye planlagt for å tilrettelegge for deres arbeidshverdag. Kontorlokaler, lunsjrom og andre nødvendige fasiliteter er plassert på dekksnivå.

Hyllest til en dedikert medarbeider

Flåten er oppkalt etter en av våre tidligere ansatte, Tor Sidney, som har hatt betydelig innflytelse på Bjørøya gjennom årene. Denne gesten er en hyllest til hans engasjement og dedikasjon til selskapet. Navnet representerer det å være frempå, det å finne løsninger og nye, smarte måter å jobbe på.

Les våre artikler

test

Aktuelt

DeviHeart

test

Aktuelt

Vår nye fôrflåte har endelig ankommet Flatanger

test

Aktuelt

Bjørøya AS tar i bruk solenergi fra Inseanergy

test

Aktuelt

Avslutter vellykket samdrift etter 16 år